Hilversum, 1 mei 2017

Zondag 23 april. Een top2000 dienst in de tijd rondom Pasen. Rondom kerst hebben we het al twee keer eerder mogen doen, maar rondom Pasen was een nieuwe ervaring.
Een grote witte tent op een kermisterrein, waar de avond ervoor nog flink gefeest was (de bierlucht die ons bij aankomst tegemoet kwam bevestigde dat).
Dat was de plek waar wij ons instrumentarium op mochten bouwen. Een totaal ander beeld dan een kerkgebouw, maar zeker niet minder bijzonder.
Misschien juist wel extra bijzonder. Dat je op zo'n plek het evangelie mag verkondigen d.m.v. muziek...

Voor de mensen die een beeld hebben bij de Top2000-dienst komt misschien wel de vraag naar boven: "Evangelie verkondigen? Jullie setlist staat vol met reguliere nummers!" 
En inderdaad.. de setlist bestond dit keer niet uit Opwekking, psalmen en Hillsong, maar uit o.a. Hazes, Adele, The Scene en U2.
En toch ben ik overtuigd dat we een stukje evangelie aan de mensen hebben mogen meegeven.

De voorganger in de dienst wist het nummer 'What if God was one of us' prachtig weer te geven. Wat nu als Jezus gewoon naast je zit in de bus? Sta je daar wel eens bij stil?
En ik mocht persoonlijk een stuk toelichten bij het nummer van 'Make you feel my love' van Adele. Een prachtig liefdeslied uit de reguliere hitlijsten die weergeeft dat de persoon in kwestie er alles voor doet om zijn liefde aan de ander te laten voelen, in welke situatie dan ook. Je zou het nummer nog eens moeten beluisteren en bedenken dat God dit jou toezingt;

 

"Wanneer de regen waait in je gezicht
En de hele wereld zich met je bemoeit
Zou ik je een warme omhelzing bieden
Om je mijn liefde te laten voelen.."

Hoe regulier is zo'n nummer dan eigenlijk?

 

Hetty