Looking for 'Inspiration'?

Hilversum, 5 mei 2017

Iedereen die ons al een tijdje volgt weet dat wij in 2013, 2015 en 2016 de muzikale stukken 'Christ Above All' en 'The Story' mochten uitvoeren samen met het interkerkelijk koor Inspiration. Onder leiding van jawel, onze eigen pianist Pim Philipse. Daarnaast schuift onze leadzangeres wanneer nodig met plezier als soliste bij het koor aan en verzorgen we samen jaarlijks de muzikale invulling tijdens de kerstnachtdienst in 'de Graankorrel' in 's Graveland. Zo is er in de loop der jaren een leuke samenwerking ontstaan tussen koor en band.Nu is het zo dat Inspiration op zoek is naar nieuwe leden, en dit willen wij graag bij jullie onder de aandacht brengen.
Dus ben je op zoek naar een gezellig, enthousiast koor, lees dan zeker de onderstaande oproep, bezoek de open repetitie en vertel het door!

Zondagavond 21 mei: open repetitie-avond bij INSPIRATION.

Het koor INSPIRATION is op zoek naar nieuwe leden!

In 2002 is Inspiration opgericht als interkerkelijk gemengd koor. De leden van het koor komen onder andere uit Ankeveen, Kortenhoef, ‘s-Graveland, Nederhorst den Berg en Hilversum. Momenteel bestaat het koor uit zestien leden. Inmiddels heeft Inspiration tweemaal een groot concert uitgevoerd, in 2013 “Christ above all” en in 2015 “the Story”; beide concerten onder de enthousiaste en inspirerende leiding van onze dirigent Pim Philipse. Het plan bestaat om ook in 2018 weer een nieuw project in te studeren en uit te voeren. Verder verlenen wij regelmatig medewerking aan kerkdiensten in de regio. Ons repertoire is vierstemmig en bestaat uit religieuze nummers van o.a. de European Choral Club.

Na de zomervakantie repeteert Inspiration op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in het Honk achter “de Graankorrel”, Zuidereinde 15 te ’s-Graveland. De eerste repetitieavond is op donderdag 7 september. In de zomermaanden wordt niet gerepeteerd. Op de derde donderdagavond van de maand is er geen koorrepetitie.

Om het ook voor nieuwe leden aantrekkelijk te maken, willen wij met ingang van het nieuwe seizoen ook ons repertoire gedeeltelijk vernieuwen. Verder houden wij op zondagavond 21 mei een open repetitie-avond voor nieuwe leden van 20.00-22.00 uur in het Honk, adres zie boven. Op deze avond zijn nieuwe leden van harte welkom om de sfeer te proeven en uiteraard mee te zingen! Als je je van te voren even aanmeldt bij één van de bestuursleden (zie onder), dan zorgen wij dat er een map voor je klaar ligt!

Graag tot ziens op 21 mei!

P.S. Kijk ook eens op onze website: www.inspiration-wijdemeren.nl

Namens het bestuur:

Thea Schaap tel. 035-6563185

Florence van Rheenen, tel. 06-47037219

Jantie de Vries, tel. 035-6564921

 

 

 

Regulier of toch niet?

Hilversum, 1 mei 2017

Zondag 23 april. Een top2000 dienst in de tijd rondom Pasen. Rondom kerst hebben we het al twee keer eerder mogen doen, maar rondom Pasen was een nieuwe ervaring.
Een grote witte tent op een kermisterrein, waar de avond ervoor nog flink gefeest was (de bierlucht die ons bij aankomst tegemoet kwam bevestigde dat).
Dat was de plek waar wij ons instrumentarium op mochten bouwen. Een totaal ander beeld dan een kerkgebouw, maar zeker niet minder bijzonder.
Misschien juist wel extra bijzonder. Dat je op zo'n plek het evangelie mag verkondigen d.m.v. muziek...

Voor de mensen die een beeld hebben bij de Top2000-dienst komt misschien wel de vraag naar boven: "Evangelie verkondigen? Jullie setlist staat vol met reguliere nummers!" 
En inderdaad.. de setlist bestond dit keer niet uit Opwekking, psalmen en Hillsong, maar uit o.a. Hazes, Adele, The Scene en U2.
En toch ben ik overtuigd dat we een stukje evangelie aan de mensen hebben mogen meegeven.

De voorganger in de dienst wist het nummer 'What if God was one of us' prachtig weer te geven. Wat nu als Jezus gewoon naast je zit in de bus? Sta je daar wel eens bij stil?
En ik mocht persoonlijk een stuk toelichten bij het nummer van 'Make you feel my love' van Adele. Een prachtig liefdeslied uit de reguliere hitlijsten die weergeeft dat de persoon in kwestie er alles voor doet om zijn liefde aan de ander te laten voelen, in welke situatie dan ook. Je zou het nummer nog eens moeten beluisteren en bedenken dat God dit jou toezingt;

 

"Wanneer de regen waait in je gezicht
En de hele wereld zich met je bemoeit
Zou ik je een warme omhelzing bieden
Om je mijn liefde te laten voelen.."

Hoe regulier is zo'n nummer dan eigenlijk?

 

Hetty

En toen waren het er zes..

Hilversum, 27 februari 2017

" Joyful, joyful Lord we adore thee! "

Waar ik in onze vorige blog nog mocht melden dat we Vincent als nieuwe drummer hebben toegevoegd aan onze band,
kan ik deze keer melden dat er ondertussen ook een nieuwe gitarist in ons midden is. Welkom Gert-jan, fijn dat je je plek bij ons gevonden hebt!

 

We zijn heel dankbaar dat we op zo'n korte termijn weer een volledige bezetting hebben kunnen realiseren.
Het was best even spannend wat dit jaar ons zou brengen, maar we kunnen weer!

Het lijkt er zelfs op dat we op korte termijn weer een optreden aan de agenda mogen toevoegen,
dus hou de site en FB in de gaten. We hopen jullie gauw weer ergens te kunnen ontmoeten.

 

Goed nieuws!

Hilversum, 1 februari 2017

"Goed nieuws, goed nieuws, iedereen moet het horen!"

In de laatste blog heb ik jullie verteld dat we kennis zouden maken met een mogelijke nieuwe drummer.
Vandaag kan ik jullie melden dat hij sinds gisterenavond 'gepromoveerd' is tot definitieve nieuwe drummer! 
Het is heel fijn dat we qua samenstelling weer in staat zijn optredens te doen.
Voor nu staan er nog geen optredens op de agenda, maar die tijd zullen we uitgebreid benutten om op elkaar ingespeeld te raken en hem thuis te laten voelen in onze 'bandfamilie'.

Op korte termijn zullen we hem ook op de site toevoegen als bandlid, met de daarbij behorende biografie.
Dan kunnen jullie onze nieuwste aanwinst wat beter leren kennen. Houd de site dus in de gaten.

Welkom bij de band Vincent! We vinden het té gek dat je er bent.